Meer informatie en Prijsaanvraag

AGENDA logische kookboerderij de Broksteeg

Kook- en chocolade workshops voor open inschrijving.

Vaderdag, moederdag, geslaagd, jarig, kerst en Sinterklaas cadeau, Workshops voor open inschrijving zijn super leuk om cadeau te doen. Vanaf 1 persoon.

Niet koken? Iedere zaterdagmorgen en woensdagavond Open atelier creatieve workshops.  


datum/tijdstip prijs kookworkshop beschrijving reserveer

Iedere donderdag juli augustus 10.00 uur  22,50

 BBQ kruidendag kruiden workshop voor de barbecue


Tijdens een rondleiding door de gevarieerde moestuin van logische kookboerderij de Broksteeg krijgt u uitleg over het gebruik van kruiden in de keuken. Daarna krijgt iedereen een schaar en mand en knipt zijn eigen kruiden bij elkaar. Onder onze leiding maakt iedereen met de kruiden een lekkere bbqsaus, dressing en marinade. Deze neemt u mee naar huis en zo is het belangrijkste van de bbq alvast gedaan. Inclusief koffie en thee en drie verschillende potjes zelf gemaakte kruiden producten en een zak vol verse kruiden.

 

Ieder zondag juli en augustus11.00 uur

33,50

Koken op zondag 3 gangen warme lunch in en uit de tuin met kookboer Kees.

Dat is nog eens een vakantie gevoel met uitzicht over de landerijen genieten in de moestuin

Om 11.00 uur ontvangen we u met koffie thee en zelf gebakken koekjes Na een rondleiding door de tuin waar we tegelijkertijd ingrediënten plukken gaat u de keuken in onder leiding van kookboer Kees maakt u met het vlees van onze eigen varkens de zuivel van boer Bens en wat lekkere vis uw heerlijke 3 gangen warme lunch. Is dat niet heerlijk Lazy Lausy Sunday vakantie vieren?  

zondag 20-07-2014 11.00 uur 48,50 Thais Boek bij ons deze gezonde Thaise kookworkshop en geniet daarna van de Oosterse gastvrije keuken met de krachtige en tegelijkertijd subtiele smaakcombinaties. Samen Thais koken, daar word je vrolijk van   Curries, pepers, vruchten, vis, kip, vlees: leer met deze ingredienten Thaise gerechten maken. Deel het natuurlijke plezier van koken op zijn Thais. Yum ma-muang plaa krob pittige groene mango salade met knapperige vis. *** Tom yam koong pittig zure soep met garnalen *** Satay kai naam jim satay Kip sateh met pinda saus *** Keang massaman massaman curry met varkenslende *** Nahm taeng mooh watermeloen shake met vers fruit    

zondag 10-08-2014 11.00 uur   48,50  Barbecue maken, marineren, sauzen, en malsgroot vlees barbecuen. In deze barbecueworkshop wordt afgerekend met de eeuwige saus uit een potje en nodeloos cremeren van vlees.   Maar vooral voor iedereen die leuke tips en technieken wil leren tijdens onze barbecue kook workshop. Hoe braad je een groot stuk vlees? Lekker mals! Ligt dit aan de slager of jezelf? Lekkere sausjes, salades, vis en vegetarische gerechten en de juiste marinade. Daarna moeten we natuurlijk het geleerde van de barbecue workshop in de praktijk brengen.    

zondag 31 -08-2014 11.00 uur 34,50  Vegetarisch uit de tuin en met quinoa, kikkererwten en al die hippe granen, zoeken we de groentes in de bBroksteeg tuin erbij en maken samen met de chef een heerlijk vegetarisch maal. Was je geen vegetariër dan wordt je nu in iedergeval deel vegetariër. Zo lekker en leerzaam.   Hoe de verschillende groentes op een goede manier te behandelen: pocheren, blancheren, roosteren, drogen, marineren etc. Een lekkere dressing in een handomdraai voor een hele week gevarieerd combineren. Snij technieken Creatief gebruik van kruiden, noten en specerijen voor meer variatie Een touch of Thailand en andere Oosterse invloeden We maken bijvoorbeeld. Een prachtige terrine van groentes, als hoofdgerecht Geroosterde courgette uit onze eigen tuin met een couscoussalade en frenchdresing Thaise groentencurry Overheerlijk toetje met fruit en zuivel    

zondag 21 -09-2014 11.00 uur  39,50  Italiaans, Puur zoals di mama dat ook deed, we maken pasta, biscotti en de onvolprezen Picata Milanese maar hier naast nog veel meer.   We maken zelf Risotto Italiaans tomatenbroodstengel Insalata di Bruxelles con mela petto di pollo e aceto di Balsamico Picata Milanesa Zuppa Inglese Tagliatelli en nog veel meer    

zondag 5-10-2014 11.00 uur  30,00  Bonbons in het atelier bij Dinie leer je op eenvoudige wijze vanaf de basis bonbons maken die je thuis nog eens na wilt maken.   Truffels, vruchtenbonbons, pralines, flikken, marsepeinbonbons. We maken tijdens de workshop bonbons 8 verschillende recepten met o.a. ganache, verse noten, vruchten en speciale likeuren. We gebruiken chocolade van Callebaut puur 70%, melk en wit. Alles is op natuurlijke basis; er worden geen essences en kleurstoffen gebruikt in onze workshop bonbons maken. Wel pure room en verse eieren. Alles wordt tijdens de workshop bonbons maken vanaf de basis aangeleerd. Daarna verpakt u de bonbons in fraaie zelfgemaakte dozen die worden versierd. Kortom hard werken tijdens de workshop bonbons maken, maar dan heb je wel iets waarmee je thuis kunt komen. Het leuke van deze workshop bonbons maken? De recepten zo zijn gemaakt dat u het thuis nog eens na kunt maken. U krijgt een inlog-code mee om de recepten via onze site te printen    

zondag 12 -10-2014 11.00 uur  40,50  Surinaams een smeltkroes van culturen, we maken met de verse pepers die we zelf kweekten samen met de sereh, gember allerlei lekkers zoals roti en zelfgemaakte curry's   We maken: Amuse van gefrituurd ei met chili Soto met allerlei ingrediënten op tafel als gefrituurde uitjes, kip, ketjapsaus, taugé etc. Hiermee maak je ook je eigen soep het lekkerst. Buffet met onder andere: Lamscurry, hete kip, roti, saté, makreel in ketjapsaus, sajoer lodeh, een groentegerecht met kokos, rijst Tropische versfruitsalade    

 zondag 2-11-2014 11.00 uur  42,50  Wild van jagers uit de buurt en wintergroenten uit onze tuin. Een aards paradijs van prachtige ingrediënten. Puurder bestaat niet. Leer hoe je wild echt goed klaar maakt.   het puurste vlees in vrijheid opgegroeid In deze workshop maakt u een 5 gangen menu met wild. We gebruiken duif, eend, haas en fazant als dat niet lekker wordt. We leren u langzaam garen, fantastische combinaties met wintergroenten uit onze tuin.    

 zondag 23-11-2014 11.00 uur  34,50  Sushi, sushi in vele soortem met sashimi, als extra een maaltijdsalade met vruchtesesamdressing en tempuralekkers en als laatste een heerlijke pittige wasabi toet   Maak onder leiding van onze sushi masters uw eigen verschillende sushi, maki maar ook sashimi gerechtjes. In deze workshop leert u de verschillende vormen van sushi die u maakt van kleefrijst, verse vis, zelf ingemaakte gember en pittig ingelegde groentes. Om de workshop tot een completer geheel te maken, leren we u ook tempura maken. De tempura doen we op een lekkere salade met een sesamvruchten dressing. Als nagerecht maken we groene theeijs met vers fruit en wasabislagroom.    

 zondag 30 -11-2014 11.00 uur  30,00  Chocoladeletter, spuiten of gieten? wat is het verschil en je mag er een zelf maken en versieren naar je eigen smaak. Voor echte chocoholics.      

zondag 14 -12-2014 11.00 uur  45,00  Feestmenu efficient koken Hoe organiseer je het zo, dat je een super menu kookt en toch bij je gasten kunt zijn. van amuse tot bonbon bij de koffie en daartussen een 4 gangen menu We maken een 4 gangen menu mat groot vlees, vis eneen zalig dessert plus amuse en dessert.    

zondag 21 -12-2014 11.00 uur  30,00  Kerstbonbons in het atelier bij Dinie een bonbonworkshop met leuke kerst versieringen erop   Een heerlijke winterse variatie op de bonbonworkshop. We maken onze bonbons in de vorm van kerstkransjes, kerstengeltjes, hulstblaadjes. Gecombineerd met winterse kruidensmaken als kaneel, speculaas en sinaasappel. Deze workshop aan het einde van het jaar is inclusief kerstcadeau: 300 gram kerstbonbons voor thuis. Een ultieme afsluiting van het jaar. De ingrediënten: gezelligheid samen bezig zijn het ultieme gevoel van een prestatie neergezet te hebben bevrediging van een mooie doos bonbons    

kerst 26-12-2014 15.00 uur  40,00  Kerstdiner koken en aanschuiven   Samen een vier gangen menu maken. en weer eens anders dat thuis met kerst achter de geraniums. oh nee Kerststerren gezamenlijk genieten van de eigen inspanningen voor een heerlijk 4 gangen kerstmenu    

zondag 11 -01-2014 11.00 uur  30,00  Hightea  carrot of pumpkin cake, winterse smaken in een overheerlijke hightea workshop, sandwiches, marmelade muffins aansluitend genieten in  het atelier bij de openhaard   lekkere sandwiches met zelfgemaakte spreads en  o.a. zalm. Chocolade en bosbessen muffins met geslagen room héééél véééél toetjes en taartjes. met lekkers uit de tuin, uit de buurt of fair trade.    

zondag 18-1-2015 11.00 uur  30,00  Bonbons in het atelier bij Dinie leer je op eenvoudige wijze vanaf de basis bonbons maken die je thuis nog eens na wilt maken.   Truffels, vruchtenbonbons, pralines, flikken, marsepeinbonbons. We maken tijdens de workshop bonbons 8 verschillende recepten met o.a. ganache, verse noten, vruchten en speciale likeuren. We gebruiken chocolade van Callebaut puur 70%, melk en wit. Alles is op natuurlijke basis; er worden geen essences en kleurstoffen gebruikt in onze workshop bonbons maken. Wel pure room en verse eieren. Alles wordt tijdens de workshop bonbons maken vanaf de basis aangeleerd. Daarna verpakt u de bonbons in fraaie zelfgemaakte dozen die worden versierd. Kortom hard werken tijdens de workshop bonbons maken, maar dan heb je wel iets waarmee je thuis kunt komen. Het leuke van deze workshop bonbons maken? De recepten zo zijn gemaakt dat u het thuis nog eens na kunt maken. U krijgt een inlog-code mee om de recepten via onze site te printen    

iKookclinic exclusief.Exclusief koken met de chef, leren wat jij wilt leren in een prive les alleen of samen 

iCreatieve workshop? open atelier  Koeien pimpen, servies schilderen, mozaieken etc..

 

Wat u moet weten over de workshops:

  • Na reserveren ontvangt u een factuur. De reservering is definitief als het bedrag op onze rekening is bijgeschreven.
  • Reserveren voor de workshops is verplicht! Dit kan, zolang deze niet "vol" is, tot op de dag dat de workshop plaatsvindt.
  • De chocolade- en kookworkshops vinden plaats in Schaijk, bij de Broksteeg voor heen de Peppelen 
  • De workshops op inschrijving in Schaijk, zijn beperkt tot een maximum aantal en gaan altijd door, ongeacht het aantal inschrijvingen! Wij willen mensen die op een uitje rekenen niet teleurstellen.
  • De kookworkshops op inschrijving zijn anders van opzet dan teambuilding koken voor groepen. Deze kookworkshops worden gedeeltelijk als demo en van veel informatie voorzien. Daarnaast maakt uzelf  1 of 2 gerechten.
  • Workshops zijn exclusief drank. Bij de high tea is de thee tijdens de tea inbegrepen en bij de picknick gaat water en zelfgemaakte ijsthee in de manden mee.

Nog meer tips voor een weekendje weg