Meer informatie en Prijsaanvraag

AGENDA logische kookboerderij de Broksteeg

Kook- en chocolade workshops voor open inschrijving.

Vaderdag, moederdag, geslaagd, jarig, kerst en Sinterklaas cadeau, Workshops voor open inschrijving zijn super leuk om cadeau te doen. Vanaf 1 persoon.

reserveeren betaal direct online met Ideal of creditcard een van deze leuke workshops voor open inschrijving. De open inschrijvingen zijn maximaal 90 dagen vooruit te boeken.

Niet koken? Iedere zaterdag, zondag en woensdag Open atelier creatieve workshops.  Een heel weekend Maashorst gecombineerd met de kookworkshop is nu ook mogelijk door een samenwerking met het Voorhuis aan het einde van onze straat.

 


datum/tijdstip prijs kookworkshop beschrijving

zondag
12-03-2017
11.00-14.00 uur
 30,00 Bonbons
In het atelier bij Dinie leer je op eenvoudige wijze vanaf de basis bonbons maken die je thuis nog eens na wilt maken.

Het is mogelijk om aanslutend een boerderijlunch of hightea te gebruiken geef dit aan bij de boeking.
Truffels, vruchtenbonbons, pralines, flikken, marsepeinbonbons. We maken tijdens de workshop bonbons 8 verschillende recepten met o.a. ganache, verse noten, vruchten en speciale likeuren. We gebruiken chocolade van Callebaut puur 70%, melk en wit. Alles is op natuurlijke basis; er worden geen essences en kleurstoffen gebruikt in onze workshop bonbons maken. Wel pure room en verse eieren. Alles wordt tijdens de workshop bonbons maken vanaf de basis aangeleerd. Daarna verpakt u de bonbons in fraaie zelfgemaakte dozen die worden versierd. Kortom hard werken tijdens de workshop bonbons maken, maar dan heb je wel iets waarmee je thuis kunt komen. Het leuke van deze workshop bonbons maken? De recepten zo zijn gemaakt dat u het thuis nog eens na kunt maken. U krijgt een inlog-code mee om de recepten via onze site te printen

zondag
2-04-2017
11.00-15.30 uur

48,50

Thaise kookworkshop
Samen Thais koken, daar word je vrolijk van. Curries, pepers, vruchten, vis, kip, vlees: leer met deze ingredienten Thaise gerechten maken. 

Geniet daarna van de Oosterse gezonde gastvrije keuken met de krachtige en tegelijkertijd subtiele smaakcombinaties. 

Deel het natuurlijke plezier van koken op zijn Thais. Yum ma-muang plaa krob pittige groene mango salade met knapperige vis. *** Tom yam koong pittig zure soep met garnalen *** Satay kai naam jim satay Kip sateh met pinda saus *** Keang massaman massaman curry met ons eigen varkensvlees *** Phuddîng khäw kab phl mî Kokos rijstepudding met fruit Met groentes en kruiden van de Broksteeg is het daarna extra lekker genieten in ons atelier of op een van plekjes buiten in de Moestuin.

zondag
9-04-2017
10.30-13.30 uur

30,00 Workshop chocolade Paasei maken

Zelf een hol ei maken, spannend of dat het uit de vorm komt als hij is uitgehard. Na een inleiding over het maken van holvormen en uitleg over tempereren van chocolade en andere technieken, gaat u aan de slag. Ga naar huis met een prachtig zelfgemaakt ei.


Eerst de holvormen walsend vullen, om daarna tijdens het uitharden passende versiersels voor uw ei te maken. Een echt marsepeinen kuiken, een schildje met vrolijk pasen en grote chocolade strik zijn allemaal items die u persoonlijk produceert. Na ongeveer 2,5 uur heeft u uw zelfgemaakte prachtige ei om mee naar huis te nemen. We gebruiken chocolade van Callebaut puur 70%, melk en wit. Alles is op natuurlijke basis; er worden geen essences en kleurstoffen gebruikt in onze chococlade workshops. Wel pure room en verse eieren.

zondag
23-04-2017
11.00-15.30 uur uur

48,50

Asperge-workshop
5 gangen, We maken onder andere Aspergesalade, Aspergesoep, Asperge gebakken, Asperge gekookt,Aspergebavarois, Asperges op veel verrassende manieren

Veel aandacht voor technieken en combinaties die te maken zijn met het ingrediënt asperges. Hoe juist te schillen, koken, bakken voor de optimale smaak beleving.

zondag
14-05-2017
11.00-14.30 uur
30.50 High-teaworkshop
Muffins, taartjes, spreads en veel tea, alles maken jullie eerst samen zelf klaar onder onze leiding met de kruiden, noten en vruchten uit onze tuin.
lekkere sandwiches met zelfgemaakte spreads. Chocolade en tuinmuffins met geslagen room héééél véééél toetjes en taartjes. Met melk van Boer Bens, gerookte ham van onze eidgen progies en vele liters kruiden en gewone thee.

zondag
21-05-2017
11.00-15.00 uur
40,50 Kookworkshop Tapas maken
In deze workshop wordt alles vanaf de basis aangeleerd met natuurlijke ingrediënten meestal van biologische afkomst. We blijven niet hangen in Spanje, maar maken we allemaal tapashapjes uit verschillende landen. Ten minste 10 mini culinaire creaties gaan uw tong strelen, één daarvan is paëlla met verse gamba's bij wijze van hoofdgerecht. De laatste is een zoete "tapas" van het seizoen.
Suriname, een smeltkroes van culturen, maakt een zeer gevarieerde keuken. We maken: Amuse van gefrituurd ei met chili Soto met allerlei ingrediënten op tafel als gefrituurde uitjes, kip, ketjapsaus, taugé etc. Hiermee maak je ook je eigen soep het lekkerst. Buffet met onder andere: Lamscurry, hete kip, roti, saté, makreel in ketjapsaus, sajoer lodeh, een groentegerecht met kokos, rijst Tropische versfruitsalade

zondag
23-07-2017
11.00-15.30 uur

48,50

Kookworkshop Barbecue maken    

Hoe braad je een groot stuk vlees? Lekker mals! Ligt dit aan de slager of jezelf? Lekkere sausjes,de beste hamburger, salades, vis en vegetarische gerechten en de juiste marinade. Daarna moeten we natuurlijk het geleerde van de barbecue workshop in de praktijk brengen.

 

We beschikken voor de barbecue over een heerlijk prieel als het regent. Veel technieken en hoe beoordeel je kwaliteit komen aan de orde in deze workshop.

Zondag
30-07-2017
11.00 uur
 34,50 Vegetarisch
  • Hoe de verschillende groentes op een goede manier te behandelen: pocheren, blancheren, roosteren, drogen, marineren etc.
  • Een lekkere dressing in een handomdraai voor een hele week gevarieerd combineren.
  • Snij technieken
  • Creatief gebruik van kruiden, noten en specerijen voor meer variatie
  • Een touch of Thailand en andere Oosterse invloeden
Een prachtige terrine van groentes, als hoofdgerecht Geroosterde courgette uit onze eigen tuin met een couscoussalade en frenchdresing Thaise groentencurry Overheerlijk toetje met fruit en zuivel

Zondag
3-09-2017
11.00-14.30 uur
30.50 High-teaworkshop
Muffins, taartjes, spreads en veel tea, alles maken jullie eerst samen zelf klaar onder onze leiding met de kruiden, noten en vruchten uit onze tuin.
lekkere sandwiches met zelfgemaakte spreads. Chocolade en tuinmuffins met geslagen room héééél véééél toetjes en taartjes. Met melk van Boer Bens, gerookte ham van onze eidgen progies en vele liters kruiden en gewone thee.

zondag
08-10-2017
11.00-14.00 uur
 30,00 Bonbons
In het atelier bij Dinie leer je op eenvoudige wijze vanaf de basis bonbons maken die je thuis nog eens na wilt maken.

Het is mogelijk om aanslutend een boerderijlunch of hightea te gebruiken geef dit aan bij de boeking.
Truffels, vruchtenbonbons, pralines, flikken, marsepeinbonbons. We maken tijdens de workshop bonbons 8 verschillende recepten met o.a. ganache, verse noten, vruchten en speciale likeuren. We gebruiken chocolade van Callebaut puur 70%, melk en wit. Alles is op natuurlijke basis; er worden geen essences en kleurstoffen gebruikt in onze workshop bonbons maken. Wel pure room en verse eieren. Alles wordt tijdens de workshop bonbons maken vanaf de basis aangeleerd. Daarna verpakt u de bonbons in fraaie zelfgemaakte dozen die worden versierd. Kortom hard werken tijdens de workshop bonbons maken, maar dan heb je wel iets waarmee je thuis kunt komen. Het leuke van deze workshop bonbons maken? De recepten zo zijn gemaakt dat u het thuis nog eens na kunt maken. U krijgt een inlog-code mee om de recepten via onze site te printen

zondag
12-11-2017

48,50

Thaise kookworkshop
Samen Thais koken, daar word je vrolijk van. Curries, pepers, vruchten, vis, kip, vlees: leer met deze ingredienten Thaise gerechten maken. 

Geniet daarna van de Oosterse gezonde gastvrije keuken met de krachtige en tegelijkertijd subtiele smaakcombinaties. 

Deel het natuurlijke plezier van koken op zijn Thais. Yum ma-muang plaa krob pittige groene mango salade met knapperige vis. *** Tom yam koong pittig zure soep met garnalen *** Satay kai naam jim satay Kip sateh met pinda saus *** Keang massaman massaman curry met ons eigen varkensvlees *** Phuddîng khäw kab phl mî Kokos rijstepudding met fruit Met groentes en kruiden van de Broksteeg is het daarna extra lekker genieten in ons atelier of op een van plekjes buiten in de Moestuin.

zondag
3-12-2017
15.00 uur
 30.00 Workshop chocolade letters maken
Staat u ook watertandend voor de etalage van de chocolatier bij het zien van die prachtigechocolade letters? Leer op deze dag zelf zo'n prachtige letter maken

Het is mogelijk om vooraf een lunch of high-tea te gebruiken geef dit aan bij de boeking.
Workshop chocolade lettermaken Gieten of spuiten Na een korte introductie en uitleg over tempereren van chocolade en andere technieken, gaat u aan de slag. Na ongeveer 2,5 uur heeft u uw zelfgemaakte prachtige letter om mee naar huis te nemen. We gebruiken chocolade van Callebaut puur 70%, melk en wit.

zondag
10-12-2017
11.00 uur-15.00 uur
45,00 Feest(kerst)menu efficient koken
Hoe organiseer je het zo, dat je een super menu kookt en toch bij je gasten kunt zijn. van amuse tot bonbon bij de koffie en daartussen een 4 gangen menu. Aansluitend gaan we samen aan tafel en wisselen we tijdens het lekkere eten de opgedane kennis uit.
Feestmenu efficient koken Hoe organiseer je het zo, dat je een super menu kookt en toch bij je gasten kunt zijn. van amuse tot bonbon bij de koffie en daartussen een 4 gangen menu met luxe vis en wildsoorten en groentes uit het seizoen

zondag
22-01-2017
11.00- 16.00 
40,50 Kookworkshop Surinaams koken
Wie wil er in deze na-winterse tijd zich nou niet liever in tropische sferen wanen. Leer de lekkerste Surinaamse gerechten maken. Soto en dan een compleet buffet met tropisch fruit na.
Suriname, een smeltkroes van culturen, maakt een zeer gevarieerde keuken. We maken: Amuse van gefrituurd ei met chili Soto met allerlei ingrediënten op tafel als gefrituurde uitjes, kip, ketjapsaus, taugé etc. Hiermee maak je ook je eigen soep het lekkerst. Buffet met onder andere: Lamscurry, hete kip, roti, saté, makreel in ketjapsaus, sajoer lodeh, een groentegerecht met kokos, rijst Tropische versfruitsalade

zondag
29-01-2017
11.00- 16.00 
40,50 Kookworkshop Tapas maken
In deze workshop wordt alles vanaf de basis aangeleerd met natuurlijke ingrediënten meestal van biologische afkomst. We blijven niet hangen in Spanje, maar maken we allemaal tapashapjes uit verschillende landen. Ten minste 10 mini culinaire creaties gaan uw tong strelen, één daarvan is paëlla met verse gamba's bij wijze van hoofdgerecht. De laatste is een zoete "tapas" van het seizoen.
Suriname, een smeltkroes van culturen, maakt een zeer gevarieerde keuken. We maken: Amuse van gefrituurd ei met chili Soto met allerlei ingrediënten op tafel als gefrituurde uitjes, kip, ketjapsaus, taugé etc. Hiermee maak je ook je eigen soep het lekkerst. Buffet met onder andere: Lamscurry, hete kip, roti, saté, makreel in ketjapsaus, sajoer lodeh, een groentegerecht met kokos, rijst Tropische versfruitsalade

vrijdag
23-12-2016
19.00- 22.00 uur
 30,00 Bonbons in kerstsfeer in het atelier bij Dinie leer je op eenvoudige wijze vanaf de basis bonbons maken die je thuis nog eens na wilt maken. Vandaag maken we ze in kerstsfeer, zo heeft u gelijk zelfgemaakt lekkers voor uw kerstdagen.

Vooraf kunt u met ons meeëten een hoofdgerecht met verse groentes vegetarisch of vlees voor 11,00 incl een drankje.
Truffels, vruchtenbonbons, pralines, flikken, marsepeinbonbons. We maken tijdens de workshop bonbons 8 verschillende recepten met o.a. ganache, verse noten, vruchten en speciale likeuren. We gebruiken chocolade van Callebaut puur 70%, melk en wit. Alles is op natuurlijke basis; er worden geen essences en kleurstoffen gebruikt in onze workshop bonbons maken. Wel pure room en verse eieren. Alles wordt tijdens de workshop bonbons maken vanaf de basis aangeleerd. Daarna verpakt u de bonbons in fraaie zelfgemaakte dozen die worden versierd. Kortom hard werken tijdens de workshop bonbons maken, maar dan heb je wel iets waarmee je thuis kunt komen. Het leuke van deze workshop bonbons maken? De recepten zo zijn gemaakt dat u het thuis nog eens na kunt maken. U krijgt een inlog-code mee om de recepten via onze site te printen
reserveeren betaal direct online met Ideal of creditcard een van deze leuke workshops voor open inschrijving.

Button InformatieKookclinic exclusief.Exclusief koken met de chef, leren wat jij wilt leren in een prive les, alleen of samen.

Button InformatieCreatieve workshop? open atelier  Koeien pimpen, servies schilderen, mozaieken etc.. Woensdag zaterdag en zondagmiddag


Wat u moet weten over de workshops:

  • Reserveren voor de workshops is verplicht! Dit kan, zolang deze niet "vol" is, tot op de dag dat de workshop plaatsvindt.
  • De chocolade- en kookworkshops vinden plaats in Schaijk, bij de Broksteeg (voorheen was dit bij de Peppelen) 
  • De workshops op inschrijving in Schaijk, zijn beperkt tot een maximum aantal en gaan altijd door, ongeacht het aantal inschrijvingen! Wij willen mensen die op een uitje rekenen niet teleurstellen.
  • De kookworkshops op inschrijving zijn anders van opzet dan teambuilding koken voor groepen. Deze kookworkshops worden gedeeltelijk als demo en van veel informatie voorzien. Daarnaast maakt uzelf  1 of 2 gerechten.
  • Workshops zijn exclusief drank. Bij de high tea is de thee tijdens de tea inbegrepen en bij de picknick gaat water en zelfgemaakte ijsthee in de manden mee.

Nog meer tips voor een weekendje weg