Meer informatie en Prijsaanvraag

AGENDA logische kookboerderij de Broksteeg

Kook- en chocolade workshops voor open inschrijving.

Vaderdag, moederdag, geslaagd, jarig, kerst en Sinterklaas cadeau, Workshops voor open inschrijving zijn super leuk om cadeau te doen. Vanaf 1 persoon.

Niet koken? Iedere zaterdagmorgen en woensdagavond Open atelier creatieve workshops.  


datum/tijdstip prijs kookworkshop beschrijving reserveer

zondag
22-03-2015
11.00-15.30 uur

 34.50

Sushiworkshop
Sushi, maki maar ook sashimi gerechtjes. In deze workshop leert u de verschillende vormen van sushi. we maken een 3 gangen menu en eten dit daarna op.

  In de Sushi workshop leert u de verschillende vormen van sushi die u maakt van kleefrijst, verse vis, zelf ingemaakte gember en pittig ingelegde groentes. Om de workshop tot een completer geheel te maken leren we u ook tempura maken. De tempura doen we op een lekkere salade met een sesamvruchten dressing. Als nagerecht maken we groene theeijs met vers fruit en wasabislagroom. Na ongeveer anderhalf uur genieten we informeel aan tafel bij mooi weer buiten in de tuin of in het atelier met uitzicht over de landerijen.    
 
zondag
29-03-2015
11.00 uur
 30.00

Workshop chocolade Paasei maken
Staat u ook watertandend voor de etalage van de chocolatier bij het zien van die prachtige paaseieren? Leer op deze dag zelf zo'n prachtig lekker ei maken.

  Workshop chocolade Paasei maken Zelf een hol ei maken, spannend of dat het uit de vorm komt als hij is uitgehard. Na een korte introductie en uitleg over tempereren van chocolade en andere technieken, gaat u aan de slag. Na ongeveer 2,5 uur heeft u uw zelfgemaakte prachtige ei om mee naar huis te nemen. We gebruiken chocolade van Callebaut puur 70%, melk en wit.    
 
zondag
12-04-2015
11.00-16.00 uur
 48,50 Asperges
Na deze 5 gangen asperge kookworkshop heeft het witte goud geen geheimen meer voor u. Koken bakken,rauw en zoet zijn o.a. zaken die aan de orde komen. hierna gaat u samen aan tafel.
  Workshop koken met asperges 5 gangen, We maken onder andere Aspergesalade, Aspergesoep, Asperge gebakken, Asperge gekookt, Aspergebavarois, Asperges op veel verrassende manieren    

zondag
10-05-2015
11.00-14.00 uur
 30,00  Bonbons 
in het atelier bij Dinie leer je op eenvoudige wijze vanaf de basis bonbons maken die je thuis nog eens na wilt maken.
  Truffels, vruchtenbonbons, pralines, rotsjes, marsepeinbonbons. We maken tijdens de workshop bonbons 8 verschillende recepten met o.a. ganache, verse noten, vruchten en speciale likeuren. We gebruiken chocolade van Callebaut puur 70%, melk en wit. Alles is op natuurlijke basis; er worden geen essences en kleurstoffen gebruikt in onze workshop bonbons maken. Wel pure room en verse eieren. Alles wordt tijdens de workshop bonbons maken vanaf de basis aangeleerd. Daarna verpakt u de bonbons in fraaie zelfgemaakte dozen die worden versierd. Kortom hard werken tijdens de workshop bonbons maken, maar dan heb je wel iets waarmee je thuis kunt komen. Het leuke van deze workshop bonbons maken? De recepten zo zijn gemaakt dat u het thuis nog eens na kunt maken. U krijgt een inlog-code mee om de recepten via onze site te printen    

zondag
17-05-2015
11.00-16.00 uur

41,50

Tapas kookworkshop
mezzes, fingerfood ofwel lekkere hapjes. we leren er 10 maken die u daarna in een handomdraai thuis zeker gaat namaken. Natuurlijk eten we al dit lekkers ook op zosdat je weet hoe dat smaakt

We maken gezamelijk 10 verschillende gerechtjes waaronder 1 zoete maken samen een complete maaltijd leer hoe je goed voorbereid je gasten verwent met veel lekkers zonder de hele tijd in de keuken te zijn.  

zondag
14-06-2015
11.00-15.00 uur

 30,00

Hightea uit de tuin kookworkshop
Met de spullen uit onze tuin maken we een uitgebreide hightea onder leiding van Kees Daarna genieten we buiten? in de tuin of met uitzicht binnen van al het lekkers en wisselen we kookervaring uit.

  We maken: Sandwiches met zelfgemaakte spreads en zalm. Chocolade en bosbessen muffins met geslagen room en héééél véééél toetjes en taartjes. Bereid met lekkere dingen uit onze tuin. De open inschrijf workshops lopen wel eens uit. Dit komt door de interactie met de cursisten Alhoewel het onmogelijk is iedereen alles te laten doen, streven we ernaar iedereen zoveel mogelijk te leren.    

Zondag
05-07-2015
11.00-16.00 uur
48,50

Barbecue kookworkshop
voor iedereen die leuke tips en technieken wil leren tijdens onze barbecue kookworkshop. Hoe braad je een groot stuk vlees en maak je iets lekkers vegetarisch of vis? Lekker mals! Ligt dit aan de slager of jezelf? 

  Barbecue kook workshop. Leuke tips en technieken Hoe braad je een groot stuk vlees? Lekker mals! Ligt dit aan de slager of jezelf. Lekkere sausjes, salades, vis en vegetarische gerechten en de juiste marinade. Daarna moeten we natuurlijk het geleerde van de barbecue workshop in de praktijk brengen. We gaan lekker buiten in de tuin of in het prieel bakken.    

zondag
19-07-2015
11.00-16.00 uur
 39.50

Italiaanse keuken
Leer tagliatelle, biscottie, grissini, picata milanese en dolci maken in deze 3 gangen kookworkshop.

" Chi mangia solo crepa solo"  Daarom eten we daarna samen alles op.

  Italiaans koken 4 gangen pasta, risotto, Picata Milanese van ons eigen varkensvlees, dolci met melk van Boer Bens, insalata en nog veel meer. Samen met de verse ingrediënten uit de moestuin.    

zondag
02-08-2015
11.00-15.30 uur

 34.50

Sushiworkshop
Sushi, maki maar ook sashimi gerechtjes. In deze workshop leert u de verschillende vormen van sushi. We maken een 3 gangen menu en eten dit daarna op.

  In de Sushi workshop leert u de verschillende vormen van sushi die u maakt van kleefrijst, verse vis, zelf ingemaakte gember en pittig ingelegde groentes. Om de workshop tot een completer geheel te maken leren we u ook tempura maken. De tempura doen we op een lekkere salade met een sesamvruchten dressing. Als nagerecht maken we groene theeijs met vers fruit en wasabislagroom. Na ongeveer anderhalf uur genieten we informeel aan tafel bij mooi weer buiten in de tuin of in het atelier met uitzicht over de landerijen.    

zondag
09-08-2015
11.00 tot 16.00 uur
40,50 Kookworkshop Surinaams koken
Wie wil er in deze na-winterse tijd zich nou niet liever in tropische sferen wanen. Leer de lekkerste Surinaamse gerechten maken. Soto en dan een compleet buffet met tropisch fruit na.
Suriname, een smeltkroes van culturen, maakt een zeer gevarieerde keuken. We maken: Amuse van gefrituurd ei met chili Soto met allerlei ingrediënten op tafel als gefrituurde uitjes, kip, ketjapsaus, taugé etc. Hiermee maak je ook je eigen soep het lekkerst. Buffet met onder andere: Lamscurry, hete kip, roti, saté, makreel in ketjapsaus, sajoer lodeh, een groentegerecht met kokos, rijst Tropische versfruitsalade  

zondag
16-08-2015
11.00 uur
 48,50

Kookworkshop Thaïs 
In deze 5 gangen kookworkshop leert u heel veel geheimen van deze knetter verse gezonde keuken.

Curries, pepers, vruchten, vis, kip, vlees: leer met deze ingredienten Thaise gerechten maken. Deel het natuurlijke plezier van koken op zijn Thais. Met groentes en kruiden van de Broksteeg is het daarna extra lekker genieten in ons atelier of op een van plekjes buiten in de Moestuin. Op onze site de uitgebreide beschrijving van deze workshop  

zondag
23-08-2015
11.00-16.00 uur

41,50

Tapas kookworkshop in zomersfeer
mezzes, fingerfood ofwel lekkere hapjes. we leren er 10 maken die u daarna in een handomdraai thuis zeker gaat namaken. Natuurlijk eten we al dit lekkers ook op zosdat je weet hoe dat smaakt

We maken gezamelijk 10 verschillende gerechtjes waaronder 1 zoete maken samen een complete maaltijd leer hoe je goed voorbereid je gasten verwent met veel lekkers zonder de hele tijd in de keuken te zijn.  

zondag
30-08-2015
11.00-15.00 uur

 30,00

Hightea uit de tuin kookworkshop

Met de spullen uit onze tuin maken we een uitgebreide hightea onder leiding van Kees Daarna genieten we buiten? in de tuin of met uitzicht binnen van al het lekkers en wisselen we kookervaring uit.

We maken: Sandwiches met zelfgemaakte spreads en zalm. Chocolade en bosbessen muffins met geslagen room en héééél véééél toetjes en taartjes. Bereid met lekkere dingen uit onze tuin. De open inschrijf workshops lopen wel eens uit. Dit komt door de interactie met de cursisten Alhoewel het onmogelijk is iedereen alles te laten doen, streven we ernaar iedereen zoveel mogelijk te leren.    

zondag
11-10-2015 11.00-14.00 uur

 30,00 Bonbons in het atelier bij Dinie leer je op eenvoudige wijze vanaf de basis bonbons maken die je thuis nog eens na wilt maken.   Truffels, vruchtenbonbons, pralines, flikken, marsepeinbonbons. We maken tijdens de workshop bonbons 8 verschillende recepten met o.a. ganache, verse noten, vruchten en speciale likeuren. We gebruiken chocolade van Callebaut puur 70%, melk en wit. Alles is op natuurlijke basis; er worden geen essences en kleurstoffen gebruikt in onze workshop bonbons maken. Wel pure room en verse eieren. Alles wordt tijdens de workshop bonbons maken vanaf de basis aangeleerd. Daarna verpakt u de bonbons in fraaie zelfgemaakte dozen die worden versierd. Kortom hard werken tijdens de workshop bonbons maken, maar dan heb je wel iets waarmee je thuis kunt komen. Het leuke van deze workshop bonbons maken? De recepten zo zijn gemaakt dat u het thuis nog eens na kunt maken. U krijgt een inlog-code mee om de recepten via onze site te printen    
 
zondag
18-10-2015
11.00-16.00 uur
 39.50

 Italiaanse keuken
Leer tagliatelle, biscottie, grissini, picata milanese en dolci maken in deze 3 gangen kookworkshop.

" Chi mangia solo crepa solo"  Daarom eten we daarna samen alles op.

  Italiaans koken 4 gangen pasta, risotto, Picata Milanese van ons eigen varkensvlees, dolci met melk van Boer Bens, insalata en nog veel meer. Samen met de verse ingrediënten uit de moestuin.    
 

zondag
08-11-2015
11.00-15.30 uur

 34.50

 Sushiworkshop
Sushi, maki maar ook sashimi gerechtjes. In deze workshop leert u de verschillende vormen van sushi. We maken een 3 gangen menu en eten dit daarna op.

  In de Sushi workshop leert u de verschillende vormen van sushi die u maakt van kleefrijst, verse vis, zelf ingemaakte gember en pittig ingelegde groentes. Om de workshop tot een completer geheel te maken leren we u ook tempura maken. De tempura doen we op een lekkere salade met een sesamvruchten dressing. Als nagerecht maken we groene theeijs met vers fruit en wasabislagroom. Na ongeveer anderhalf uur genieten we informeel aan tafel bij mooi weer buiten in de tuin of in het atelier met uitzicht over de landerijen.    

 

zondag
29-11-2015
11.00 uur
 48,50

Kookworkshop Thaïs 
In deze 5 gangen kookworkshop leert u heel veel geheimen van deze knetter verse gezonde keuken.

Curries, pepers, vruchten, vis, kip, vlees: leer met deze ingredienten Thaise gerechten maken. Deel het natuurlijke plezier van koken op zijn Thais. Met groentes en kruiden van de Broksteeg is het daarna extra lekker genieten in ons atelier of op een van plekjes buiten in de Moestuin. Op onze site de uitgebreide beschrijving van deze workshop  

zondag
13-12-2015

45,00 Feestmenu efficient koken
Hoe organiseer je het zo, dat je een super menu kookt en toch bij je gasten kunt zijn. van amuse tot bonbon bij de koffie en daartussen een 4 gangen menu
Feestmenu efficient koken Hoe organiseer je het zo, dat je een super menu kookt en toch bij je gasten kunt zijn. van amuse tot bonbon bij de koffie en daartussen een 4 gangen menu met luxe vis en wildsoorten en groentes uit het seizoen  

zondag
20-12-2015 11.00-14.00 uur
 30,00 Bonbons
In het atelier bij Dinie leer je op eenvoudige wijze vanaf de basis bonbons maken die je thuis nog eens na wilt maken.
  Truffels, vruchtenbonbons, pralines, flikken, marsepeinbonbons. We maken tijdens de workshop bonbons 8 verschillende recepten met o.a. ganache, verse noten, vruchten en speciale likeuren. We gebruiken chocolade van Callebaut puur 70%, melk en wit. Alles is op natuurlijke basis; er worden geen essences en kleurstoffen gebruikt in onze workshop bonbons maken. Wel pure room en verse eieren. Alles wordt tijdens de workshop bonbons maken vanaf de basis aangeleerd. Daarna verpakt u de bonbons in fraaie zelfgemaakte dozen die worden versierd. Kortom hard werken tijdens de workshop bonbons maken, maar dan heb je wel iets waarmee je thuis kunt komen. Het leuke van deze workshop bonbons maken? De recepten zo zijn gemaakt dat u het thuis nog eens na kunt maken. U krijgt een inlog-code mee om de recepten via onze site te printen    

zondag
17-01-2016

11.00-14.00 uur

 30,00 Bonbons in het atelier bij Dinie leer je op eenvoudige wijze vanaf de basis bonbons maken die je thuis nog eens na wilt maken.   Truffels, vruchtenbonbons, pralines, flikken, marsepeinbonbons. We maken tijdens de workshop bonbons 8 verschillende recepten met o.a. ganache, verse noten, vruchten en speciale likeuren. We gebruiken chocolade van Callebaut puur 70%, melk en wit. Alles is op natuurlijke basis; er worden geen essences en kleurstoffen gebruikt in onze workshop bonbons maken. Wel pure room en verse eieren. Alles wordt tijdens de workshop bonbons maken vanaf de basis aangeleerd. Daarna verpakt u de bonbons in fraaie zelfgemaakte dozen die worden versierd. Kortom hard werken tijdens de workshop bonbons maken, maar dan heb je wel iets waarmee je thuis kunt komen. Het leuke van deze workshop bonbons maken? De recepten zo zijn gemaakt dat u het thuis nog eens na kunt maken. U krijgt een inlog-code mee om de recepten via onze site te printen    

 


zondag
31-01-2016 11.00 tot 14.00 uur
 30,00 Allemaal toetjes en taartjes
Leer de geheimen van het grand dessert. De perfecte bavarois en taart maken in een handomdraai. 
  We maken veel verschillende desserts en aan het einde proeven we deze natuurlijk onder het genot van thee en koffie. U krijgt een inlogcode voor de recepten zodat u deze thuis ook kunt maken. U krijgt 1 van de desserts mee naar huis.    
 
zondag
21-02-2016
11.00 tot 16.00 uur
40,50 Kookworkshop Surinaams koken
Wie wil er in deze na-winterse tijd zich nou niet liever in tropische sferen wanen. Leer de lekkerste Surinaamse gerechten maken. Soto en dan een compleet buffet met tropisch fruit na.
Suriname, een smeltkroes van culturen, maakt een zeer gevarieerde keuken. We maken: Amuse van gefrituurd ei met chili Soto met allerlei ingrediënten op tafel als gefrituurde uitjes, kip, ketjapsaus, taugé etc. Hiermee maak je ook je eigen soep het lekkerst. Buffet met onder andere: Lamscurry, hete kip, roti, saté, makreel in ketjapsaus, sajoer lodeh, een groentegerecht met kokos, rijst Tropische versfruitsalade  

 

zondag
06-03-2016
11.00-16.00 uur
 39,50

Italiaanse keuken
Leer tagliatelle, biscottie, grissini, picata milanese en dolci maken in deze 3 gangen kookworkshop.

" Chi mangia solo crepa solo"  Daarom eten we daarna samen alles op.

  Italiaans koken 3 gangen pasta, risotto, Picata Milanese van ons eigen varkensvlees, dolci met melk van Boer Bens, insalata en nog veel meer. Samen met de verse ingrediënten uit de moestuin.    

       

iKookclinic exclusief.Exclusief koken met de chef, leren wat jij wilt leren in een prive les alleen of samen 

iCreatieve workshop? open atelier  Koeien pimpen, servies schilderen, mozaieken etc..


Wat u moet weten over de workshops:

  • Na reserveren ontvangt u een factuur. De reservering is definitief als het bedrag op onze rekening is bijgeschreven.
  • Reserveren voor de workshops is verplicht! Dit kan, zolang deze niet "vol" is, tot op de dag dat de workshop plaatsvindt.
  • De chocolade- en kookworkshops vinden plaats in Schaijk, bij de Broksteeg (voorheen was dit bij de Peppelen) 
  • De workshops op inschrijving in Schaijk, zijn beperkt tot een maximum aantal en gaan altijd door, ongeacht het aantal inschrijvingen! Wij willen mensen die op een uitje rekenen niet teleurstellen.
  • De kookworkshops op inschrijving zijn anders van opzet dan teambuilding koken voor groepen. Deze kookworkshops worden gedeeltelijk als demo en van veel informatie voorzien. Daarnaast maakt uzelf  1 of 2 gerechten.
  • Workshops zijn exclusief drank. Bij de high tea is de thee tijdens de tea inbegrepen en bij de picknick gaat water en zelfgemaakte ijsthee in de manden mee.

Nog meer tips voor een weekendje weg