Meer informatie en Prijsaanvraag

Hightea heel lekker toetje taartjes

In landelijk atelier na bezoek aan de tuin of creatieve workshop

Lekker genieten, dat konden die deftige Engelse dames op de plantages, zij vonden de high tea uit. Thee drinken tegen verveling, iets beters bestaat niet. Bij kletsen met vriendinnen of je hele familie terwijl de kleintjes zich ongans eten aan de lekkere taartjes. Geniet nu op de plantage van de Broksteeg op hedendaagse wijze in de traditie van weleer.

De high tea is leuk voor groot, klein, stoer, romantisch, jong en oud.

We wandelen eerst door de tuin en ontdekken wat er groeit en bloeit met een uitleg over de gewassen en wat je daar al niet van lekkers van kunt maken. Onderstussen ontdek je verschillende plekken waar je kunt gaan zitten met de hightea gemaakt door Kookboer Kees. Dit kun je bijvoorbeeld verwachten?

 • Kruidenboter
 • Onkruid pesto
 • Volkorenstokbrood van eigen recept
 • Sla met kruidendressing
 • Gerookte ham, rilette en worst van onze varkens
 • Groententaart of een andere hartige lekkernij 
 • Mini chocolade en vruchten muffins
 • Geslagen room
 • Zelfgemaakte jam
 • tuinkruiden chocolade truffels
 • 3 verschillende desserttaartjes gemaakt met melk van Boer Bens en fruit uit onze tuin 
 • Zelfgemaakte kruidenthee en zwarte thee met melk

Hoe heurt het....

The real high tea. Glaasje wijn er bij? Nou champagne mag ook, proost, op de good old English High tea. Oh ja; thee is sterk en zwart als koffie. Watjes drinken slappe thee. En lekker... dat daar het wolkje melk in is. Smaakt super bij je eten. Gelooft u het niet? Kom dan naar Schaijk, voor een heuse Schaijkse high tea.

Wat vooraf ging

Voor de ultieme hightea deden we onderzoek in London. Harrods, Fortnum Mason en nog een aantal heerlijke high tea's. Nergens was het hetzelfde. We konden kiezen; tea's met allemaal hapjes of met gerechtjes. Wij maken er een met groente en fruit uit de tuin deze gaat u eerst bekijken. Dan weet u wat u eet.

 

Duur:

1,5 a 2 uur

Kosten inclusief BTW:

Per persoon:

€22,00
Extra's:

Leuk om te combineren met een natuurwandeling of de vele creatieve workshops.
Er is ook een Workshop high tea maken

Leuke wetenswaardigheden over de high tea : Hightea startpagina
 
 
Reacties / reviews van onze gasten
"Het is alweer even geleden, maar graag wil ik jullie nog even bedanken voor een geweldige dag. Mijn vriendinnen hadden me een tandemtocht met hightea cadeau gedaan. Wat was het leuk. De prachtige tandemtocht, maar ook de geweldige hightea. Tsjonge alle zeven taartjes waren verschillend en allemaal ontzettend lekker, maar dat voorafje van de tomaten uit eigen tuin vond ik helemaal een topper! We gaan kijken of we volgend jaar een kooruitje bij jullie kunnen regelen." - Vriendinnencadeau
"Mede dankzij jullie is mijn 50e verjaardag een ontzettend leuke dag geworden, bedankt! " - José van Heesch
"We hadden een arrangement geboekt voor 4 personen wat bestond uit een tandem in combinatie met een high tea. Het ophalen van de tandem ging allemaal heel soepel en we kregen een leuke route mee naar de broksteeg. Hier stond voor ons een heerlijke high tea klaar. Het weer werkte mee dus we konden lekker buiten zitten. De high tea was echt super met lekkere verse producten, meer dan voldoende, en als klapper de meest heerlijke taarten. Echt erg leuk! " - Anita Bartels
Bekijk het gastenboek of onze facebook-pagina"