Meer informatie en Prijsaanvraag

molen pbroos-kookworkshop Schaijk 02 salsa ovaalnotariskamer2

Oer Hollands tropical

Uw dag begint in Ravenstein bij de Stellingmolen 'De Nijverheid'.

10.00 uur ontvangst met koffie/thee en speltkoek. Rondleiding. De molen dateert uit 1857 en staat op de plaats van een vroegere houten standaardmolen. De molen is met zijn hoogte van 30 meter de hoogste molen van Noord-Brabant. In de oude korenmolen wordt op ambachtelijke wijze het milieuvriendelijk geteelde graan "spelt" gemalen. Het oergraan Spelt kan met de huidige kennis als de meest evenwichtige graansoort voor onze gezondheid worden beschouwd.

Na de rondleiding gaat u naar een restaurant, waar u een fantastische lunch ontvangt, inclusief koffie/thee, melk.
Na de lunch in Ravenstein vertrekt met eigen vervoer naar Schaijk om bij tuinrestaurant & kookstudio de Peppelen uit te komen.

Wandelend vertrekt u voor een foto speurtocht door Schaijk. Na ongeveer een uur, frisse lucht te hebben opgesnoven, bent u weer terug in de Peppelen, waar de volgende verassing staat te wachten.
Even bijkomen en dan als team de keuken in voor de tapas kookworkshop.

U leert de lekkerste mediterrane hapjes maken, een leuke en gezellige bezigheid; samen koken, borrelen en uiteindelijk lekker snoepen. Ingrediënten: olijven, gedroogde tomaat, noten,ei, bloem, verse groentes, garnalen, champignons, vis, rijst, brood, ei, bloem, olijfolie, zeezout, knoflook, muziek, wijn, fruit, en niet te vergeten: gezelligheid. In deze workshop wordt alles vanaf de basis aangeleerd met natuurlijke ingrediënten meestal van biologische afkomst. Ten minste 10 mini culinaire creaties gaan uw tong strelen, één daarvan is paëlla met verse gamba's bij wijze van hoofdgerecht, de laatste is een zoete van het seizoen.

Na het koken zoeken we het even in een andere beweging. We gaan nu meer tropische sferen opzoeken. Het wordt namelijk automatisch warm door de salsales van Lemon Jones met zijn Portugese afkomst en Afrikaanse roots. Hij is specialist in de Afrikaanse Zouk Kizomba en Massemba. Hij danste al salsa voordat hij kon lopen!

In 1,5 uur tijd krijgt hij de hele groep in een volkomen ritmiek aan het dansen. Ook die het "eng" vinden kunnen uiteindelijk niet blijven stilstaan. Zijn lessen worden gekenmerkt door veel sfeer, spontaniteit, plezier, veel voetenwerk en freestyle, omlijst met veel verschillende soorten salsamuziek!
Nu is het extra lekker genieten van de hapjes en misschien nog een dansje?

Eindtijd: ca 20.30 uur

Duur:

10,5 uur

Kosten inclusief BTW:

€100,-  pp.

Aantal personen:

Vanaf 20

Extra's:

Dit complete arrangement is inclusief

  • koffie / thee, bezoek en rondleiding molen
  • lunch
  • fototspeurtocht door Schaijk
  • tapas workshop incl. diner
  • salsa workshop en
  • basis drankarrangement

Ook mogelijk i.p.v. de salsa workshop de Pubquiz of Smartlappen workshop